Skip to main content

Prof. Dr. Gonca Gökdemir: Güzel Yaşlanmanın Formülü var mıdır?

Güzel yaşlanmak için neler yapabiliriz?

Hepimiz zamanında ve sağlıkla yaşlanmak isteriz. Sağlıklı yaşlanmak, kişinin genetik yapısıyla ilgili olduğu kadar yaşam tarzı ve beslenme şekliyle de ilgilidir. Yaşlanmanın etkilerini en aza indirmek, yaş aldıkça enerjimizi kaybetmemek, cildimizin tazeliğini korumak mümkündür.

Yaşam şeklimizin ve beslenmenin yaşlanmaya ne gibi etkileri vardır?

Vücudumuzun sağlıklı yaşlanmasını sağlamak için doğru beslenmek, hareketsizlikten kaçınmak, bol su içmek ve gerekli sağlık kontrollerini düzenli yaptırmak en önemli unsurlardır. Cildinizin güzel yaşlanmasını sağlamak için de birçok yol mümkün.

Cilt bakımı ve cerrahi olmayan estetik işlemler yaşlanma belirtilerini giderir mi?

Cildinize özel bakım ritüellerini düzenli gerçekleştirmelisiniz. Hem yaz aylarında hem kış aylarında cildinizi güneşten korumalı; yaz ve kış aylarında mutlaka güneşten koruyucu krem kullanmalısınız. Cildinize uygun bakım ürünlerini düzenli kullanmak ve yaşınızın el verdiği ölçüde, cilt yapınıza uygun cerrahi olmayan estetik işlemleri uygulamak da güzel yaş almanızı sağlar.

Siz de “Güzel yaşlanmak istiyorum.” diyenlerdenseniz Prof. Dr. Gonca Gökdemir ile “Güzel Yaşlanmanın Formülü Var Mıdır?” başlıklı videomuzu buradan izleyebilirsiniz.